نخستین مرکز مدرن روانپزشکی دولتی در کشور

چشم انداز

ما برآنیم تا به عنوان بیمارستانی قابل اعتماد، پاسخگو و نوآور شناخته شویم.

ارزش ها

• پیشگیری محوری

• بیمار محوری (تضمین حقوق بیماران و سایر ذینفعان)

• مسئولیت پذیری و پاسخ گویی (تعهد حرفه‌ای)

• ایمنی بیماران و کارکنان

• کارتیمی و استفاده از خرد جمعی

• مدیریت مبتنی بر شواهد و پژوهش

• کارایی (حداکثر استفاده از منابع موجود)

• عدالت در سلامت

• تحول و نوآوری

• شایسته سالاری

• حفظ محیط زیست

ماموریت

ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی مطلوب و ایمن، با هدف ارتقای سطح سلامت روان مراجعه کنندگان و جامعه

دکتر سید طه یحیوی
پیام ریاست :

**در اندرون من خسته دل ندانم کیست که من خموشم و او در فغان و در غوغاست** مغز پیچیده ترین عضو انسان است و طبابتی که به این عضو مرتبط باشد پیچیده ترین طبابت هاست. یکی از تجلی های کارکرد مغز روان و ذهن است و این حوزه آنقدر ظریف و دشوار است که بیشتر اختلالات مربوط با آن در تصویر برداری های وسیع مغزی و حتی پاتولوژی بالینی قابل مشاهده نیست. بیمارستان روزبه با قدمتی 80 ساله قدیمی ترین و از جمله مهمترین مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی روان پزشکی کشور است. سخن از گذشته طلایی روزبه و فارغ التحصیلان آن که در صدر روان پزشکان کشور هستند و بعضاً چهره ای جهانی دارند در این جا شاید جایی نداشته باشد، ولی حتما لازم به ذکر است اعضای خانواده بیمارستان روزبه مصمم هستند که این بیمارستان را به بیمارستانی سرآمد در آموزش، پژوهش و ارائه خدمات درمانی مبتنی بر اخلاق و حقوق بیماران تبدیل کنند.

021-55419151 (داخلی2222)

مسئول دفتر : سرکار خانم روحانی

تـاریخچــه بـیمارستان روزبه

1319 تا 1339

در سال 1319 كرسي بيماران رواني در دانشكده پزشكي ايجاد شد .آموزش روانپزشكي در آن سالها منحصر به تدريس دروس نظري توسط شادروان دكتر رضائي بود و شادروان دكترميرسپاسي سالي يك يا دو بار دانشجويان را براي آموزش باليني به تيمارستان شهرداري هدايت مي‎نمودند. در سال 1325 محل فعلي بيمارستان روزبه در اختيار تيمارستان درآمد وبخشي بنام بخش پلي‎كلينيك در آن محل ايجاد گرديد. در سال 1329 يك بخش 30 تختخوابي در بيمارستان امام خميني فعلي و هزار تختخوابي سابق احداث و در تاريخ 1330/7/04همين بخش به محل فعلي بيمارستان روزبه انتقال يافت. و بدين ترتيب بيمارستان روزبه رسماً به دانشگاه تهران پيوست. در سال 1334 احداث اولين واحد بيمارستان رواني در باغ اين بيمارستان آغاز گرديد. در نتيجه در سال 1335 بيمارستان روزبه شامل بخش‎هاي رواني 1 و 2 شد. در سال 1339 بيمارستان تجديد بنا و بخش‎هاي مردانه 2 و 3 و زنانه 1 و 2 فعلي در آن احداث گرديد و در تاريخ 1339/06/21با بهره برداري از بناهاي جديد گنجايش بيمارستان به 100 تختخواب رسيد.

در سال 1349 با انحلال بيمارستان وزيري موقتاً بخش اعصاب به بيمارستان روزبه انتقال يافت و تعداد بيست تختخواب از يكصد تختخواب بخش‎هاي رواني به بخش اعصاب واگذار گرديد كه 10 تختخواب به مردان و 10 تختخواب به زنان اختصاص داده شد و بخش‎هاي الكتروشوك و الكتروانسفالوگرافي در بيمارستان روزبه راه‎اندازي شد.در سال 1353 بيمارستان داراي يك بخش زنانه و دوبخش مردانه و يك بخش داخلي اعصاب و یک بخش کاردرمانی بود.فردی خیر به نامآقای نوشيرواني در سال 1355 يك بخش با ظرفيت 30 تخت ساخته وآن را به بيماران رواني اختصاص داد در نتیجه گنجايش بيمارستان به 130 تختخواب افزايش پيدا كرد. در سال 1355 بخش كاردرماني ساخته شد و طبقه فوقاني آن نيز به روانشناسي اختصاص يافت.

1349 تا 1355
1356 تا 1377

در سال 1356 ساختماني در دو طبقه براي بخش و كتابخانه احداث گرديد. در سال 1358 با اختصاص 20 تختخواب به كودكان گنجايش بيمارستان به 150 تختخواب افزايش پيدا كرد اما در سال 1360 بخش كودك منحل و به بخش زنانه تبديل گرديد. در سال 1370 ساختماني جديدي براي دفتر پرستاري و كتابخانه ساخته شد و در سال 1371 كتابخانه قديمي به صورت بخش اورژانس با ظرفيت 15 تختخواب راه‎اندازي گرديد و تعداد تخت‎هاي بيمارستان به 165 تختخواب افزايش پيدا كرد.در اواخر سال 1376 يك بخش 30 تختخوابي با تغييرات و بازسازيهاي انجام شده به بخش كودك و نوجوان تبديل گرديد و در تاريخ 1377/08/15بطور رسمي توسط رياست محترم دانشگاه افتتاح گرديد.

اورژانس بیمارستان در سال 1376 با اختصاص 5 تخت مردانه و 5 تخت زنانه در محوطه درمانگاه عمومی بیمارستان راه اندازی شد و در مواردی که بیماران نیاز به بستری اورژانس داشتند در فضای اختصاص یافته بستری می گردیدند. در اواخر سال 1379 بخش اعتياد با 13 تخت به جاي بخش مردانة 4 شروع به كاركرد. در سال 1382 طبقه فوقاني بخش روانپزشكي كودك و نوجوان به همت جناب آقاي دكتر كرمانيان احداث و به بيمارستان روزبه اهداء گرديد. بخش فوق به عنوان بخش دختران روانپزشكي كودك و نوجوان در تاريخ 1383/11/20با حضور رياست محترم دانشگاه به­طور رسمي افتتاح گرديد و مجموع تخت های بخش های اطفال دختران و پسران از 20 به 40 تخت افزایش یافت. و مجموع تخت های بیمارستان به 180 تخت افزایش یافت.

1376 تا 1383
1386

در سال 1386 با ساخت بنایی در مکانی حدود 300 مترمربع در طبقه زیرین درمانگاه، بخش اورژانس روان پزشکی باظرفیت 16 تخت در مرداد ماه سال 1386 به بهره برداری رسید. و تعداد تخت های بیمارستان به 196 تخت افزایش یافت. در سال 1390 با بازسازی اساسی بخش های مردان یک و دو و احداث یک بخش و انتقال بخش مردانه 4 به آن تعداد تخت های فعال بیمارستان به 204 تخت افزایش یافت.

این بیمارستان نخستین مرکز مدرن روانپزشکی دولتی در کشور به شمار می‌رود. ماموريت بيمارستان ارائه خدمات آموزشي، درماني پ‍ژ‍وهشي در حوزه روانپزشكي مي باشد

اکنون
بخشـی از داستان مـا