بازدید مهندس کاظمی مشاور عالی و مدیر کل شهرداری تهران از بیمارستان روزبه

1399/4/2

روز چهارشنبه ۲۱ خرداد ۹۹ مهندس کاظمی مشاور عالی و مدیر کل شهرداری تهران، دکتر آبادیان شهردار منطقه ۱۱ و دکتر مالک حسینی رئیس سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با تیم همراه از بیمارستان روزبه دیدن کردند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان روزبه، در ابتدای این بازدید جلسه ای با حضور دکتر یحیوی رئیس بیمارستان روزبه، دکتر شریفی مدیر گروه روانپزشکی، دکتر شباب مدیر بیمارستان و برخی از اساتید گروه روان پزشکی برگزار شد.
در ابتدا دکتر یحیوی ضمن خیر مقدم به میهمانان به معرفی بیمارستان روزبه و فعالیت های مشترکی که در طی چند سال گذشته بیمارستان روزبه با شهرداری انجام داده پرداختند و به مواردی که امکان فعالیت مشترک را دارد اشاره کردند.
سپس دکتر ونداد شریفی، احتمال پاندمی سلامت روان را دور از انتظار ندانستند و توجه به آسیب های اجتماعی را مهم دانست.
ایشان همچنین با بیان اینکه خدمات بیمارستانی در قبل با رویکرد سنتی یعنی تمرکز به مراجعه بیمار به بیمارستان انجام می شد اما در چند سال اخیر سرویس های جامع نگر در حوزه سلامت روان از دغدغه های گروه روانپزشکی و بیمارستان روزبه بوده است که شاهد توسعه این خدمات بوده ایم.
وی با بیان اینکه محدودیت ها و کمبود هایی در زمینه ارائه خدمات جدید در بیمارستان داریم و تمام تمرکز گروه بر بیمارستان روزبه است و باتوجه به مشکل کمبود فضا، اگر فضاهای مناسب در اختیار گروه روانپزشکی قرار بگیرد با برنامه ریزی، نظارت و آموزش می توان در ارتقای سلامت روان و جلوگیری از رشد آسیب های اجتماعی اقدامات درخور و خوبی ارائه داد.
در ادامه دکتر رزاقی عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص تجربه مشترک مرکز مشاوره و خدمات اجتماعی شهرداری منطقه ۱۵ و بیمارستان روزبه مطالبی را بیان کرد و به تشریح برنامه هایی که در منطقه ۱۵ شهرداری تهران در حوزه پیشگیری آسیب های اجتماعی، و بهبود سلامت روان اجرا کردند پرداخت و هدف این طرح را شروع یک حرکت اجتماعی عنوان کرد که هدف آن بالابردن سطح سلامت روان و حساس بودن مردم نسبت به جمعیت های آسیب پذیر از جمله کودکان بود.
در ادامه دکتر مالک حسینی بیان کرد که حل مسائل اجتماعی از جمله آسیب های اجتماعی از توان یک سازمان به تنهایی خارج است و باید سازمان ها مختلف با کارویژه های مختلف در حل مسائل برنامه ریزی و اقدام کنند.
ایشان همچنین عنوان کرد که می شود فصل جدیدی در حل مسائل اجتماعی و کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای سلامت روان را با همکاری مشترک شروع کرد که دو هدف عمده داشته باشد، نخست ارزان تمام شدن این خدمات برای مردم و مراجعه کنندگان و دوم اینکه جامعه هدف وسیع تری را پوشش دهد.
در ادامه این جلسه مهندس کاظمی بیمارستان ها را انتهای یک زنجیره متصل بهم از تمام سازمانها و ارگانهای مختلف معرفی کردند که کار بالین در آنجا صورت می گیرد و گفت، باید کاری کرد که کمترین مراجعه کننده را به بیمارستان ها داشته باشیم، ایشان همچنین با بیان این مطلب که شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی سالیان متمادی در حوزه آسیب های اجتماعی از قبیل تکدی گری، اعتیاد، کودکان کار و ... اقداماتی را انجام داده است که هدف آن این بوده است که انتهای زنجیره متصل به بیمارستانها کمترین مراجعه را داشته باشد.
وی همچنین با بیان اینکه منابع در شهرداری محدود است گفت: باید با تکیه بر کارهای علمی منابع را به سمت بخشهای اصلی سوق دهیم تا بتوان در بخش پیشگیری کارهای جدی تری را انجام داد.
همچنین عنوان کرد که شهرداری تهران به لحاظ گستردگی فعالیتهای و همچنین فضاهای مختلفی که در اختیار دارد می تواند بستر مناسبی برای فعالیتهای مشترک با نهادهای علمی را فراهم کند تا شهر آرام تری داشته باشیم.
وی در ادامه در مورد همکاری نهادهای علمی و شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی و همچنین سازمانهای مردم نهاد(سمن) عنوان کرد، باید سعی کنیم با نظارت و برنامه ریزی بهتر در خصوص اقداماتی که برای کاهش آسیب های اجتماعی گام برداریم.
دکتر کاظمی در پایان گفت که این نوید را می دهیم که بستر کار مشترک بین شهرداری و بیمارستان روزبه فراهم است و امیدواریم که بتوان کارهای علمی مفیدی را در خصوص بالا بردن سلامت روان و کاهش آسیب های اجتماعی انجام داد.
در پایان این جلسه، مهمانان از موزه روانپزشکی روزبه و محوطه باغ روزبه بازدید کردند.